Behandelingen

Parodontologie

Een goed gebit begint bij gezond tandvleesBij parodontologie denk je bv. aan parodontitis(=ontsteking van je tandvlees). Dat probleem bedreigt dus niet de tanden en kiezen zelf, maar het houvast van de gebitselementen. Uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en tenslotte uitvallen. Parodontitis is een sluipende ziekte, waardoor deze lange tijd aanwezig kan zijn zonder opgemerkt te worden.
Wanneer volgende symptomen optreden, waarschuw dan uw tandarts:

  • het tandvlees bloedt bij het poetsen of bij het eten van harde dingen
  • het tandvlees gevoelig of pijnlijk is bij het poetsen
  • het tandvlees terugtrekt, zodat het lijkt of de gebitselementen langer worden
  • de stand van een of meer tanden vanzelf verandert
  • de gebitselementen los gaan staan
  • je last hebt van een vieze smaak en van een slechte adem

Afhankelijk van de situatie, wordt er een passende behandeling voorgesteld. Deze kan gaan van een poetsinstructie tot een diepgaande reiniging en eventuele chirurgie.

naar boven

Endodontie

Bij endodontische behandelingen streven we naar het behoud van elementen op langere termijn We gaan dus de fundamenten van je tanden (= wortels) behandelen. In iedere wortel loopt een kanaal, het zogenaamde wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit levend weefsel wordt ook wel de pulpa genoemd. Als dat weefsel ontstoken is, of is geweest, dan voert de specialist tandarts een wortelkanaalbehandeling uit. Omdat dit met nogal wat presicie moet gebeuren, gaat onze gespecialiseerde tandarts dit uitvoeren onder een microscoop.

naar boven

Kindertandheelkunde

Wat onze kleine wezentjes betreft, deze worden doorgestuurd naar een tandarts die een engelengeduld heeft en die met leuke geluidjes, woordjes de behandelingen zo goed mogelijk laat verlopen. Daarom zien wij hier vaak kinderen die met een glimlach voor een 2de keer langskomen.

naar boven

Preventieve tandheelkunde

De tandarts zal je minstens 2x per jaar oproepen om alles nog eens grondig na te kijken. Op deze manier willen we U blijven motiveren. Als er toch gaatjes zijn of vullingen die niet meer aanpassen, kunnen deze snel verholpen worden. Tegenwoordig zijn de zogenaamde amalgaamvullingen een beetje hun tijd voorbij. Daarom leggen wij over het algemeen witte composietvullingen die esthetisch veel mooier ogen.

naar boven

Implantologie

Sinds mensenheugenis heeft de tandheelkunde getracht om verloren gegane tanden zo natuurlijk mogelijk te vervangen. Herstel van het uiterlijk, functieherstel zoals het kauwen, spreken, lachen moeten het uiteindelijke resultaat vormen. De natuur heeft een perfect kauwsysteem ontwikkeld dat nooit volledig door kunstmiddelen vervangen kan worden. Het plaatsen van kunstwortels of implantaten in de kaak als pijler voor tandvervanging komt het dichtst in de buurt van de natuurlijke tandwortel. Het aanbrengen van implantaten gebeurt over het algemeen onder plaatselijke verdoving.

naar boven

Esthetische tandheelkunde

Dit is het vakgebied, waarbij de tandarts zich bezig houdt met het verfraaien van het uiterlijk van de patiënt. Aangezien de tanden en kiezen een belangrijke rol spelen bij het uiterlijk stellen patiënten steeds vaker hogere eisen aan hun tanden en kiezen. Met behulp van tandkleurige vulmaterialen, maar ook met kronen, inlays, bruggen, facings kunnen verbetering in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen worden verkregen.

naar boven

Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. Je zal dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.

naar boven